Wednesday, July 6, 2011

WORDLESS WEDNESDAY 1#





p/s: The feelings that stops me from posting entries. Sorry. T_T

Wednesday, May 11, 2011

Simple Truths of Life

Kadang-kadang benda yang simple dalam hidup kita pun, kita tak perasan kewujudannya, dan bukan benda je, even manusia pun, selalunya ambil mudah perasaan orang lain. Yeah, pathetic, but believe me, it's the truth. Tipulah kan kalau seumur hidup, tak pernah kecilkan hati sape-sape ye tak? Tapi, beragakla derr, jangan melampau. Everyone has their limits. Not speed limits, patience!

Below are something for us to ponder about. Well should I say have fun, learn well ?



























sources:tumblr



p/s: I'm done putting someone else's 1st, I need to learn to put myself 1st now, not to be selfish, but sometimes you just have to. And, when you gave all your heart to somebody and  you expect he would do the same in return, you will likely get disappointed, unless you're one lucky girl.


t.t.f.n (=_=)





Tuesday, May 3, 2011

i'm back with patchwork!

Holla lovelies! hey, hey I'm back! Eh, kejap, nak tiup habuk, banyak sangat :P
OK, 1st of all, sorry guys for not updating for so so so long. Pheww. Why eh? 

1st, because of the finals, examsss. ( so cliche )

2nd, mending my broken heart. ( ? )

Boleh terima tak alasan? Terima je even tak boleh terima. HAHA.

Ok, holiday has started, baru je balik semalam. Angkat barang sorang-sorang, kalau dulu ada junior tolong. Sumpah penat! Takpelah, cepat sikit kurus, ye tak?

Hmm, well topik harini bukan nak kurus atau kena kurus atau apa-apa lah yang berkaitan dengan kurus. Hari ni nak cakap pasal patchwork. Pernah dengar? Kalau tak pernah meh sini nak bagitau. Kalau pernah, buat-buatlah tak tahu okey?

Patchwork or "pieced work" is a form of needlework that involves sewing together pieces of fabric into a larger design. The larger design is usually based on repeat patterns built up with different colored shapes. These shapes are carefully measured and cut, straight-sided, basic geometric shapes making them easy to piece together. Precise joining makes for patchwork that lies flat without puckers.

Terima kasih uncle Google & Wikipedia, jasamu dikenang :)

Faham tak? Mesti faham, korang kan 'terror' :P
Ok, apa yg aku faham lah kan, patchwork ni 1 hasil seni jahitan yang mana korang gunting kain perca kepada bentuk segi empat or segi tiga, ikut creativity korang. Then sambung- sambungkan hinggalah jadi macam kat bawah ni.


















For sure korang pernah tengok kan? Suke kottttt. Seriously cantik! Sape- sape rase tak suka, boleh tekan butang X kat hujung atas belah kanan. Sila, sila :D

Kenapa tiba- tiba minat hah? Entah, mungkin sebab dah nampak ibu siapkan beberapa helai 'patchwork' dan memandangkan sekarang ni tengah cuti sem, terus rasa nak belajar! Semangat ni! Esok nak start boleh tak ibu? Err, ibu jawab " boleh ke awak tu mejahit? Reti ke guna mesin jahit tu? "

Kantoii tak reti. HAHA. Whateverrrr. Yang penting nak belajar, kan? Lagi pun tengok macam seronok je. Ibu dah ada sebakul kain Cotton untuk 'patchwork' dia. Banyak gilerrr. Setakat ni ibu dah siap 3 blanket I think. Ada yang kecik ada yang besar and then dia kata nak buat sarung bantal baby pulak. Sampai tak tidur malam kadang-kadang tu. Superb betol ibu aku nih. Well... tengoklah anak dia.  ^^


p/s : I'll upload my patchwork later eh? ( if I ever finish one. LOL )


t.t.f.n (n_n)

Sunday, April 3, 2011

just nice :)

EVER THOUGHT OF FALLING IN LOVE..



with ENGINEERS for they build broken hearts.



with NURSES who just always care.



with DENTIST who secure unforgettable kisses.



with PROGRAMMERS who create new relationship.



with MANAGERS who manage a good relationship.



with TEACHERS who’ll teach you how to love again.



with ARCHITECTS, they design best love stories



but, haven’t you thought of falling in love withACCOUNTANTS??



‘CAUSE THEY MAKE SURE ALL THINGS ARE BALANCED.


p/s: nice ha? it keeps me smiling for tonight. thanks tumblr! <3

Hello April (:

Hello April, again :) Hello readers, hello sayangs...apekah motif 's' di belakang? sebab aku syg ramai orang. Especially orang yang ikut dan baca blog aku.  Ok, enough babbling... 1st of all, sorry sangat lame ta update, I guess I was so busy with tests, assignments and life. yeah, life. 

This past few days are such happy days for me, but tonight again I felt sad, angry maybe, in other words I'm feeling miserable again! Just like in March. Entahlah, tak semua yang kita harapkan akan jadi seperti yang kita nak kan? I've tried my best. Yeah, I'm sure I've tried my best. Boleh ta na cakap yang aku da penat?

Ok, emo as always. HAHA. Well, let's be happy. I'm trying to be happy ni. Help me! Help me! :D
Baru habis satu test tadi, coming soon this Tuesday, paper Accounting. memang favourite lah. Sangat.
Then on Wednesday ada forum pulak. Bestnyeeee. Ta prepare satu hape pon lagi. Demm. Ta sempat kot. Eh, pelajar cemerlang ta boleh bagi alasan. Tehee :)

Sorry guys I had nothing fun to share yet. Asyik-asyik entry aku emo kan? Sorry :|
Blog is another way for me to express my feelings though. ^^

Well, I guess this is it. 
I'm currently addicted to Sims 2 again, downloading new hairstyles and garments all over the internet! 
( it makes me forget what I'm dealing with, at least for a while )



t.t.f.n (n_n)

Monday, March 21, 2011

if only a man knows...

1st,nak mintak maaf kalau post-post sebelum ni banyak berkisar tengtang perasaan dan hati sendiri.
Memang sekarang perasaan kurang stabil, emosi terlebih, fikiran bercelaru, macam-macamlah. ~ ~


Entri kali ni sebenarnya berdasarkan apa yang aku baca dalam Facebook. Mungkin bagus dibaca oleh kaum Adam. Senang sikit nak faham perempuan ni macam mana. Maaflah, kami memang complicated. ^^


Bila dalam bahasa Melayu, maka ianya kedengaran lebih jiwang.ahakz! Tapi, semuanya yang ada dalam ni betol bagi aku. So, siapa2 yang membaca dan dirinya ada kaitan dengan aku, jadikanla peringatan ye ^^



Andainya lelaki tahu...

Sunday, March 20, 2011

sick :|

sick? sakit? yep, mungkin dari luaran nampak hebat, tapi kat dalam sendiri yang merasa. Nak describe? Boleh, tapi tak sama, sebab hanya yang merasa je tahu. Beberapa hari ni mungkin memang hari yang Allah dah tetapkan nak menguji kecekalan hati hamba-nya ni. Alhamdulillah, walaupun rasa macam dah tak kuat, tak mampu, tapi masih diberi kewarasan diri. 

Pada sesiapa yang memahami, terima kasih.
Doakan saya jadi insan yang kuat! :)

below is just s/thing for everyone to ponder on ^^ 
(to be exact, you)








if we fall in love because someone makes us laugh, what happens when we no longer find them funny? If we fall in love because someone is beautiful, what happens when that beauty fades? But love defies all reasons. When you truly love someone, you can’t find a reason, you just do. <3



t.t.f.n (~_~)

Sunday, March 13, 2011

suke-suke

1st of all nak mintak maaf atas entry before ni. Biasalah, manusia kan, ada masa kat atas, ada masa kat bawah. I guess, malam tu memang tengah down giler, that's why I wrote something like that. Normal weyh! (bagi akulah)

ok, disebabkan agak lama tak update (tolak the 'emo' night), this time nak buat entry yg di tag oleh Azra.
Sory dear, lame dah U buat, baru I nak buat. :|

1- Adakah kau rasa kau hot?
Ha,bila musim panas aku hotlah. Lagi-lagi bila ada orang naikkan darah aku, for sure hot. HIHI.
Hot tak? Tanye En.Moncet (:


2-Upload picture kau dari pc




4-Cerita pasal gambar
gambar ni for surelah HOT. eh,more to bajet HOT je. kan?kan? shades dlm bilik? ape daaa. so lame! (korang sure fikir camni punye) eheh, tapi still HOT kan?



4-Kali terakhir makan ayam
tengah hari tadi. ayam goreng. da dua hari makan ikan, hari ni makan ayam balik. esok? lamb chop. 



5-Lagu terakhir kau dgr
Half of my heart by john meyer n taylor swift. yang kat profile ni la. best.best. aku jiwang karat versi bahasa Inggeris.


6-Apa yang kau buat selain menyelesaikan tag ini
chat kat Facebook dengan Hasidah Hanakimi cakap pasal Hana Yori Dango. mati-mati ingat die yang dah habis tengok, rupenye otw nak habiskan. Hanazawa Rui aku punye sid, bukan kau :P



7-Nick name lain selain ini
Mawin, marin, mar, caca, dora, gemok. ok, yang last tu Moncet bagi. tak nak ngaku yang dy lagi gemok. :P


8-tag lagi 8 orang
mak aih. 8?? tak beragak. nah. amek.

1. chy
2. izyan
3. nai
4. emy
5. ely
6. dora
7. ikha
8. DD

buat ke korang neyh? macam tak je. haha. 


t.t.f.n. (n_n)

Friday, March 11, 2011

Empty

Hello.
No matter what I did, how hard I tried, I'm just not good enough for anybody.
I feel like a piece of useless shit right now.


Friday, March 4, 2011

SmileY BaggY GiveawaY

Hello people! Miss me? I'm back and I'm joining this " smiley baggy GiveAway" ! Thanks to shawtylady for tagging me! Thanks dear (: 

HEHE. I'm sure most girls loove bags kan? Jomla join! Guys pon boleh je join, manela tau ada niat nak bagi hadiah dekat tunang, emak, girlfriend you alls ke kan? Jom join meh! Contest ni berakhir on 17th March 2011. Ha, jom cepat join! ada masa lagi ni! (:

Sunday, February 27, 2011

Love Language (:




Hello there again earthlings!
I know, I know, I've been updating everyday this past few days.
HAHA.
tiba-tiba mood rajin pulak.

hey, guess what?
today is a very special day people!
Me and my Encik Moncet had been together for 7 months!

Damn.
Show off ke?
Suke hatilah korang nak fikir apa.
Kalau ada yang rasa menyampah dan cakap "ala, 7 bulan je pon, bukan 7 tahun"
suke hati akulah! Life aku. Tettt!
HAHA.
kena banned tak pasal pulak nanti kan.

No lah, I'm not showing off.
It's just usual for us to remember our monthly anniversary.
So, actually today, I'm sharing this video especially for him.

MONCET, 
this is for you dear.
sweet tak?sweet tak? manis sampai dah tak payah tambah gula kan? (:
Bila tengok video ni, saya teringat awak conteng-conteng kat Post-It note saya.
Cuma, bezanya, Post-It note saya dalam handphone.
Sampai hari ni saya masih simpan every pieces yang awak conteng.
Sebab semuanya saya rasa comel dan bermakna
macam dalam video ni.
Tapi, yang paling penting,
even saya tak bisu
I can make you smile without even talking to you.
Kan Moncet? (:




p/s : pada sesiapa yang baca entry ni, doakan jodoh kami berpanjangan ye? Terima Kasih (:
eh, lupa, sebelum tengok video ni, tekan stop button kat music player tau.
It's at the bottom of this blog. Sorry for the inconvenience.


t.t.f.n (n_n)









Saturday, February 26, 2011

entry orang lapar!

Hello earthlings! Lapar tak? Lapar tak? Aku lapar! HAHAHA. patotla gemok kan? HAHAHA. okeh, sudah. ketawa banyak-banyak nanti menangis. Sebenarnya lah kan, sekarang ni, sepatutnya tengah meng'study'kan diri sebab esok, ye esok AHAD, ada 2 paper killer. Eceh, semua paperla killer Marina oi sebab engkau ta bley jawab. Macam pagi tadi. SUCKS gile! Terus hilang mood nak study so ape lagi penat berfacebooking kite bertumblring pulak.

Cakap pasal tumbr ni lah penyebab kelaparan. Why? Why? Kenapa dekat tumblr aku ni banyak sangat gambar makanan?! Damn!




* DROOLING *



hello prawns * DROOLING *



this remind me of Buffalo Wings from Chilli's * DROOLING *



hello there berries and bananas * DROOLING *




 hello garlic, shallot, spinach, ricotta, mozarella & cheddar filled pasta shells
topped with a sauce made of garlic, shallot, red peppers, beef, tomatoes & stock!

* DROOLING *


Ok, cukuplah cuci mata. Kalau nak upload semua pun tak guna, buat perut makin lapar je, bukan boleh dapat pun kat UiTM terchenta ni. Back to reality girl, sila sumbat perut dengan TAXATION & FINANCIAL ACCOUNTING. Confirm kenyang sampai besok.


p/s : chyda chy, saya tau awak mesti jadi lapar dan cakap menci. HAHA. jom turun makan (:

t.t.f.n (^_^)

Friday, February 25, 2011

hari ni post pasal Ibu (:

Hello gowjez and handsomes. We meet again. Miss me? HAHAHA. ta boleh blah kan? perasan feymes jap.
ok,ok, back to the title. Hari ni nak buat entry pasal ibu. Ye, Ibu saya. Kenapa ibu? bukan ayah? sebab aku ta sayang ayah aku ke? CHOI! mulut jaga sket.

I LOVE them both very much okeh. Cuma hari ni saje je nak buat entry pasal ibu dulu. Mom's 1st right? Aku percaya, semua orang dalam universe ni sayang ibu mereka. Betol ta? Jangan jawab ta, sekeh kang. Tapi, biasalah bila da nama manusia, anak, bila kata sayang memang sayang, tapi kita still buat salah pada ibu kita kan? Ke aku je? Ha, ta kisahlah kalau korang ta nak mengaku. 

Aku mengaku kadang-kadang benda yang aku buat sama ada diketahui atau ta diketahui oleh ibu for sure boleh lukakan hati dia. Tapi macam mana sekalipun kita buat tahi salah, kasih sayang sorang ibu tiada gantinya, sebab apa? sebab dia masih terima aku, layan aku dengan manja, belikan aku macam-macam. Selalunya benda yang aku nak, even mula-mula ibu ta setuju, tapi eventually aku akan dapat jugak. Nampak kan kasih sayang seorang ibu macam mana? Dia pernah cakap "tak apalah ibu ta dapat pakai mahal-mahal asal anak ibu dapat". Dia bukan memerli, tapi dia ikhlas. 

* tears in my eyes right now*

kadang-kadang situation hidup aku macam ni. Serius.



kenapa aku cakap situation hidup aku macam ni? sebabnya ibu ala-ala mak rapunzel dalam tangled ni cuma ibu ta berniat jahat macam dia la. She's so overprotective. Yes, you can ask my BFFs if you don't believe me. Sometimes, rasa tertekan jugak. Why? because I'm 20 and soon 21 but still i'm not allowed to sleep over my friend's house or even ride a car with them. Kalau pasal naik kereta kawan, my Ibu will say lesen baru, ibu ta percaya kalau budak-budak bawak kereta ni. Mulalah episod buat muka empat belas aku. Dalam hati mulalah kenapa orang lain boleh, kenapa aku ta boleh?

But, when I think it over and over, it is because she loves me so much. She doesn't want anything bad to happen to me. Mungkin sekarang aku ta rasa, ta faham tapi later in life bila da ada anak sendiri maybe aku akan faham dan maybe aku akan bertindak macam ibuku jugak. Who knows? Somehow, kadang-kadang bila ke'devil'an kedegilan aku datang, aku buat jugak. I mean ride a car with my friends and my Moncet. I can't help it. I want to tell her, but it will just make her worried so much that she'll fall sick. Ibu, kalau bab anak-anak dia, risau sampai boleh sakit-sakit. So, i'm stuck in between. If I tell her, she'll worried sick. But if I didn't tell her, I'm such a despicable daughter. T_T 

But, often I chose the latter and in my heart and mind hoping one day my mom will forgive me for whatever I did behind her back.

Ibu, adik dah nak masuk 21 tahun. I'm not your little girl anymore, but I will always want to be your little girl in your eyes. Sometimes, I wish that I would be taken away 1st, not my mother, because I can't imagine living without the people I LOVE. No matter how hard we argue, we fight, I always LOVE you because there's no one in the whole world that could ever replace you.


Even one day when I'm married, I'm putting you 1st.



p/s : kenapa ta de gambar Ibu? because she hates her picture to be taken. She'll say " I look terrible". No mother, you're my angel. I miss you damn much :(

t.t.f.n (~_~)

Wednesday, February 23, 2011

jom join FACEBLOG!


Pada kawan-kawan Blogger or yang bakal memiliki blog
mohla kita join the FaceBlog!

sebenarnya nampak banner dia semalam,
warna pink,cam comel je,so tangan pon gatal la tekan.

mula-mula ingatkan ada orang tiru Facbook
sekali tengok betol wujud daa.

so,cepat-cepat la join.
saja nak menyemak meramaikan.
jom!jom!



t.t.f.n (n_n)

Tuesday, February 22, 2011

Everything has two sides (:

okayy,1st thing 1st,I'm so sorry sebab dah lama sangat tak update.quite busy.ececeh.to my bestie yang text me tanya asal tak update blog,ni ha aku da update.spesyel for you lah dear. HAHAHA.
tiba-tiba terharu kan bila die cakap hari-hari die cek blog ni tengok ade post baru tak.tssk.tssk.you made my day dear. (:

Ok,hari ni sebenarnya nak share dengan you all ayat-ayat yang girls biasanya guna.But then,as we know, girls are complicated compared to men because every word she said might come with a different meaning. Betol ke?
kenapa eh perempuan macam tu?when I ask myself,well it's just the way we are. Saje je nak bagi kaum Adam berfikir lebih bila kaum Hawa berkata-kata. ;)

Honestly,bila 1st baca this post in someone's blog, I was like smiling to myself. Because some of it is damn true!

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?  


Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 


Seriously, I looove the last one!LOL

p/s:Moncet, sila faham bila saya cakap awak boleh nikah lagi satu, itu cuma sindiran.amaran keras! (:

Thursday, February 10, 2011

usaha gagal dan 99 ways to LOVE.

Tajuk entry ni ada kaitan ke?memangla tak.Sebenarnya nak cakap,usaha meng'upload' video buah hati gagal.Entah kenapa video yang nak diupload tak boleh!bengang ni.bengang!

Nak wat camane kan?takpela.
Well,I've got something to share anyway.
Manela tau boleh dijadikan panduan berguna untuk hubungan korang tu.

err,yang belum bernikah tu,sila praktikkan ape yang sesuai saje ye.harap maklum (:

99 ways to LOVE. cool eh?

1. Hug them.
2. Write a love note.
3. Call them at work just to say "Hi."
4. Give them a foot massage.
5. Tell them a joke.
6. Caress them with slow gentle strokes.
7. Go for a walk with them.
8. Send them a "happy gram."
9. Admit your mistakes.
10. Say: "I love you."
11. Indulge a whim.
12. Listen to them talk about an interest of theirs.
13. Be trustworthy.
14. Instead of complaining, tell them what you would prefer.
15. Look at them when you're in a discussion.
16. Send flowers.
17. Compliment something they did.
18. Offer to help.
19. Ask them to show you how to do something.
20. Call when you are going to be late..
21. Take them out to dinner.
22. Write them a poem about how special they are.
23. Cut out a cartoon they'll enjoy.
24. Ask them what they'd like sexually.
25. Go shopping together.
26. Take an afternoon drive.
27. Cuddle.
28. Put your arm around them in front of others.
29. Take them out on a surprise date.
30. Do something they want to do.
31. Listen.
32. Plan a candle light dinner.
33. Look at old photos together.
34. Serve them breakfast in bed.
35. Hold hands.
36. Share sexual fantasies.
37. Do a work project together.
38. Rub their back.
39. Take a shower together.
40. Carry their photo in your wallet.
41. Go away together for a weekend holiday.
42. Kiss them.
43. Smile more when you look at them.
44. Go for a bicycle ride together.
45. Surprise them with "special" attire.
46. Plan a picnic lunch.
47. Read something together about how to have a better relationship.
48. Repeat what they say before answering.
49. Say "Good morning" first.
50. Ask if they have a few minutes first before interrupting.
51. Send them a card.
52. Surprise them with a gift when it's a non-holiday.
53. Cook them a favorite meal.
54. Try a new restaurant.
55. Ask them how they feel.
56. Let them know when you are proud of them.
57. Ask for their opinion.
58. Turn on some romantic music.
59. Dedicate a song to them.
60. Send them a balloon bouquet.
61. Watch a sunset together.
62. Play a game together.
63. Have them teach you something they know.
64. Tell them they have the night off.
65. Go to a movie they select.
66. Ask them for a hug.
67. Wear some new cologne.
68. Discuss future plans with them.
69. Ask if you can help when they look sad.
70. Ask them about their dreams.
71. Meet them for lunch..
72. Enlarge a scenic photo of a place you've shared..
73. Give them a gift certificate for their favorite store.
74. Tell them what you like about them.
75. Buy them a new perfume.
76. Take them to a scenic spot.
77. Send them a gourmet gift basket.
78. Send them a joke card.
79. Let them know when you've thought of them during the day.
80. Buy them a toy.
81. Compliment them to their friends.
82. Bring them a thirst quenching drink.
83. Tell them when they look attractive.
84. Send them a post card.
85. Invite them to a secret rendezvous.
86. Give them a massage.
87. Take a lesson with them.
88. Look at photos together of when you met.
89. Plan a vacation with them.
90. Listen openly to their opposing opinion.
91. Buy them a new piece of jewelry.
92. Watch a TV show they like with them
93. Write them a letter.
94. Listen to music with them, such as an old favorite.
95. Whisper sweet nothings in their ear.
96. Tell them what you like that they do.
97. Give a head massage.
98. Invite them to a concert.
99. Let them know you care.

p/s: kepada Encik Moncet, sila ambil perhatian lebey ye? *especially to number 91* HAHA

t.t.f.n. (n_n)

Friday, February 4, 2011

hadoi!

hello gorgeous and handsomes!
hello February!
and hello the year of 'bunny'!Happy Chinese New Year!
ok,cukuplah greetings tu.actually agak bengang video di previous entry 'had been removed by user'.pulakkk.video tacing-tacing kau remove pulakkk.takpe,next entry (kot) akan saya upload video from buah hati pengarang jantung.eh,yang ni buah jantung lain,bukan incik Moncet.

cakap pasal incik Moncet,lame dah kite tak jumpa kan yunk? :'(
ok.stop.sory.saje je buat korang meluat kejap.kejap je.kejap je.

sebelum terlupa,marilah kita doakan keselamatan kawan-kawan kita di Mesir sana.moga-moga mereka dapat pulang dengan selamat.Aamiiinn.

okeh,until next time semua!
p/s:sila nantikan video itu.jeng.jeng.jeng.



t.t.f.n (n_n)
 

Sunday, January 30, 2011

true love









seriously, I cried watching this video. T_T
sangat-sangat tersentuh.
how he really loves her even in that condition,not everyone will do that.
betollah,apa akan jadi,kita tak tau,so,hargailah orang-orang di sekeliling kita especially yang tersayang.
Jangan bila dah tak ada,dah sakit,barulah nak menyesal.
I respect Chris Medina for never leaving her.
Selalunya,bila dah disabled macam tu,tak ramai yang akan stay sayang kita macam masa kita sempurna.Renung-renungkanlah. ^^

Monday, January 24, 2011

ini entry untuk penggemar fesyen!

Hello hello kopi milo!
okeh,I'm sure most girls are crazy about attires and fashions.Paling tak ponlah, you are aware of what you wear everyday.betol tak?(guys pon same je,right?).So,si penggila fesyen,ini berita baik untuk you all!yang tak gila fesyen tapi suka main pakai-pakaikan baju kat patung or main game berunsur fesyen pon boleh join jugak!takde halnye derr.HEHE.

join mane?sini!sini!


kenapa I cakap website ni best?because you can dress up your model with designer's clothes, shoes, handbags, and so on. ada yang lagi best yang takde pada game lain, but you have to see it for yourself lah.I dont wanna spoil the fun! ^_^
wanna see styles that I create? (this style has the highest vote up to today)


bangga tak bangga bila non-Malaysian voted for us Malaysians!see for yourself! <3



If you think this is agak kebaratan, well it's my sense of style and plus it's not me wearing those outfits. But hell yeah, ada Malaysians in this looklet yang mengetengahkan konsep Malaysia in styling their models. A good thing isn't it?

Let's be creative people!

Ehem,bila da join looklet dont forget to follow me here ya?
http://gb.looklet.com/user/671506/ 



p/s: let me know if you guys has sign up for looklet okay?have fun! (:

t.t.f.n (n_n)

Saturday, January 22, 2011

berbintang-bintang

Halooooo!!eh,biadapnye kau!Salam...
hehe.maaf.maaf.excited pulak nak update belog nih.Entry kali ni nak cakap tulis pasal bintang.Bukan bintang kat atas langit mahupun yang keluar atas kepala bila korang terhantuk dinding,katil dan sebagainya tapi ini adalah bintang pojaan hatiku!cewah.HAHAHA

rase nak cepuk tak?cepuk je.gedik sangat =_="
okeh,nak dijadikan ceghita, malam tadi adalah movie night. Disebabkan Segamat (no offense org Segamat) tak ada panggung opera wayang, so kami budak UiTM ni selalu jadikan lappy tersayang kami sebagai screen+bilik terchenta sebagai panggung wayang.Kesian tak?Kesian tak?Bezannya hanya kaum sejenis dibenarkan masuk!nak dating kau pegi Melaka okeh?! :P

Malam tadi supposedly malam hantu  . Eh kau, ikut sedap je. Bukan, malam tengok cerita hantu sebenarnya. So, 1st movie yang ditengok ditonton ----> Damping Malam!Jeng.Jeng.Jeng. 

Tapi, disebabkan kami-kami ni penakut ( I mean takut tengok cerita hantu, yang lain berani), kami bawa bekal bintang. Logik tak bunyi? tak logik nasiblah. Kami bawa bekal bintang yang lipat-lipat tu ha. Ala, yang masa kecik-kecik dulu selalu main, tak cukup kertas warna-warni potong buku AVON ibu! (sory bu,adik tak sengaja)

So, bila jari-jemari runcing dah sibuk lipat bintang-bintang, mata pon kejap melilau kat bintang kejap ke screen besar, memang tak dapat nak digest sangatlah perasaan takut tu.HEHE.cara bijak untuk sang penakut hantu macam kami saya.Tapi, ceghita Damping Malam berjaya jugaklah didigestkan dan dikomen-komen, bila masuk ceghita Ngangkung da start pending da. Cerita bintang lagi hebat! 






kami berjaya menghabiskan enam paket bintang kecil!chantek lahh.no wonder ini lagi memikat hati dari cerita dalam panggung. :)



Tssk.Tssk. Bangga dengan hasil jari-jemari sendiri. Maklumlah dah berzaman tinggal seni lipat-lipat bintang ni. Tu baru yang kecil, tunggu bintang besar.



bintang-bintang bessar ni sumpah lagi chomel!rasa nak telan satu-satu macam cookies. 


 
Tapi, sayangnya, bintang-bintang ni bukan saya punya. T_T  Hanya menolong melipat untuk insan terpilih. Tak apa, next time aku tempah korang tolong lipat bintang aku pulak! HAHAHA.

Psst. Encik Moncet, ini untuk kamu. Even saya tak dapat lipat bintang untuk kamu this time, next time saya lipat untuk kamu pula ye. *blushing*




I LOVE YOU (:

t.t.f.n (n_n)

Wednesday, January 19, 2011

Zaman itu :)

Tak tau kenapa, tiba-tiba rindu. Asyik teringat je dan rase nak ulang semula masa yang da berlalu tu. Eh, in bukan entry jiwang tau, I'm actually talking writing bout my childhood (:
Mungkin sebab bila jadi kanak-kanak tak payah fikir banyak benda macam sekarang. Dalam kepala cuma ada cartoon, toys, cartoon and toys.Betol tak? Salah. Tapi entry kali ni nak cover about toys dulu.Cartooooon laterlah.HEHE.



1st thing that I missed as a child is my Babie Barbie. typical.uhuh.
I have like 5 Barbie.eh Barbies la kan?plural.

Barbie dulu dan sekarang macam dah lain.Or is it me as a grown up I feel they are different? =_="


 
why do I like Barbie? Sebab cantek. Biasela budak-budak kan, no, perempuan kan of course la suka benda-benda yang cantik dan comel-comel. Betol tak? Salah lagi
Barbie always come with few accessories like shoes and handbags and glitter clothes. and and and once I really want a Barbie house. you know, the whole set of Barbie house. Bila keluar iklan Barbie kat TV I was like drooling. (sekarang da tak banyak iklan Barbie kan? I guess Mattel dah xda modal nak advertise Barbie)


this is what a Barbie doll house looks like in the inside. *eyes still sparkling after 16 years*
 


tapi malangnya, tak kesampaian T_T. I only have a set of Barbie's kitchen je. It comes with refrigerator and stove and kitchen utensils. Bolehlah, dari tak dapat langsung kan.



Next, I miss my baby dolls. Yea, ba-by dolls. I was a baby playing with a baby.






atas nih cuma random pix je.I guess this is some sort of baby doll ala-ala POOH gitu. mine was the one yg bile kite baringkan, die tutup mata+boleh bagi minum and nanti die kencing buang air.kalau zaman sekarang ala-ala Baby Alive lah. Tapi bila da berumur ni kan, hey I mean in 20's ni kan, I ada sorang niece yang giler baby doll tau. She has like 90+ baby dolls up to today. Bila dtg rumah die, bile malam I and her elder brother jadi takut tau. Coz ade certain dolls yang boleh sing lagu Arab. Just imagine when you are sleeping, suddenly you heard an eerie song~ duhh. *kiteorang selalu hide that doll*






Kalau you all ingat I ni cam geli-geli gurly-gurly you are wrong. Because I played with LEGO.
Ala, bata-bata LEGO yang colourful bila susun boleh jadi KLCC. Best gilerrrr oh! 



superb design!I can never build this!



Kalau dulu LEGO cuma dalam baldi die kan? I call it baldi coz I dont know the exact name for the LEGO container. Ignore me. Zaman sekarang, LEGO comes in Star Wars Edition lah, jets, firetrucks etc. Untung budak-budak zaman sekarang. I envy them, no, my nephews.






Hah, lagi satu!lagi satu!pernah main tanah yang liat-liat tu tak? We call it Play-Doh. Toys ni kalau sampai sekarang suruh main pon I main lagi tau! So bolehlah, menginvestkan money anda untuk birthday present I by giving me few sets of Play-Doh. few sets.again. few sets. ^_^


bestlaaaaa.korang tak rasa best ke?



see?a birthday set!please ignore the age 2 when you buy this for me.







*ting tong*
loceng kelas dah berbunyi ye kawan-kawan.Masa untuk kembali kepada keremajaan dan kematangan demi sesi pembelajaran di kelas.HAHAHA.darn~ toooodles!




t.t.f.n (n_n)